Zdravstvena kartica – kako do nje na najlakši način

zdravstvena knjizica

Zdravstvena kartica za samo par minuta bez čekanja i redova.

Za novu zdravstvenu knjižicu, tj karticu zdravstvenog osiguranja ubuduće, bi trebalo aplicirati do kraja godine, a portal eUprava je omogućio to na kratak i jednostavan način. Evo i kratkog objašnjenja kako

Prvo je potrebno napraviti nalog, ako ga već nemate. To možete obaviti na linku OVDE.

Nakon registracije i prijave, detaljne korake za podnošenje zahteva za novu zdravstvenu karticu možete videti na video uputstvu eUprave ispod.

Naknada za izradu zdravstvene kartice je 400,00 din.
Naknada za dostavu zdravstvene kartice na adresu podnosioca prijave je 69,00 din.

Tako da nigde ne morate da idete, sve možete obaviti preko interneta i očekivati karticu na adresi.

Program za očitavanje zdravstvene kartice možete preuzeti sa sajta Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a evo  i linka OVDE.

 

About author View all posts Author website

Milan Trbojević

Sajber knjigovođa i poreski savetnik, specijalizovan za IT preduzetnike. Osnivač je i vlasnik sajber Knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač je ovog bloga. Angažovan je kao poreski savetnik za IT delatnost u ICT hub-u gde pomaže preduzetnicima i prevazilaženju biroktraskih prepreka. Angažovan u IT zajednici i specijalizovan za Startup kompanije i pronalaženja modela poslovanja u Srbiji.

13 CommentsLeave a comment

 • Poštovani Milane,
  Predao sam zahtev preko e-portala za izdavanje zdrav.kartice a stara knjižica mi je istekla.
  Stare knjižice više ne overavaju a rok za izdavanje nove kartice je 60 dana (pretpostavljam da će biti i znatno duže).
  Zanima me kako mogu da prevaziđem ovu situaciju, tj. da koristim usluge zdrav.zaštite do izdavanja nove zdrav. kartice?

  Hvala na strpljenju!

   
 • Poštovani Milane,

  Zahtev za izdavanje zdravst.kartice sam podnela preko portala e-uprave 09.11.2016. Zahtev je zaveden za obradu, rok za obradu zahteva bio je 15.01.2017. uz doplatu za slanje kartice poštom na kućnu adresu.
  Da li imate neki savet kome bih mogla da se obratim sa pitanjem kada će stići kartica na adresu (na mejl koji sam poslala u RFZO naravno niko ne odgovara, a iz ispostave Voždovac su mi posle nekoliko uzastopnih mejlova sa istim pitanjem odgovorili da oni nisu nadležni za slanje kartica!!!! iako je na toj opštini moje zdravstveno osiguranje)?!
  Da li to znači da se i na slanje kartica poštom čeka dva-tri meseca?!

  Hvala unapred na odgovoru.

   
 • Poštovani Milane,

  Koja je procedura za izdavanje zdravstvene knjižice prvi put, nakon osnivanja firme? Stiglo mi je rešenje o paušalnom oporezivanju.

  Unapred hvala na odgovoru!

   
 • Problem, kod paušalaca barem, je što moram da nosim pismenu potvrdu o plaćenim doprinosima u socijalno (sa podatcima koje oni, btw vec imaju u sistemu) kako bih dobio tu potvrdu. Obzirom da puno radim i ne stoji mi se u radno vreme u redu nekoliko sati, vec sam evo par godina bez kartice/knjizice a uredno plaćam sve…sreća, nisam bio bolestan..

   

Ostavite komentar

Loading...