Zatvaranje preduzetnika

Zatvaranje preduzetnika – Ukoliko vas zanima kako se gasi preduzetnička radnja, možete pogledati video i saznati šta je sve potrebno i šta treba da uraditeVaš poreski savetnik,#ft1p Milan Trbojević Transkript:Današnja tema je kako zatvoriti preduzetnikaJa sam Milan TrbojevićOsnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rsZatvaranje preduzetnika vrši se u Agenciji za privredne registreZa zatvaranje preduzetnika …

Zatvaranje preduzetnika Saznaj više »

Transkript

Zatvaranje preduzetnika – Ukoliko vas zanima kako se gasi preduzetnička radnja, možete pogledati video i saznati šta je sve potrebno i šta treba da uradite

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je kako zatvoriti preduzetnika

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Zatvaranje preduzetnika vrši se u Agenciji za privredne registre

Za zatvaranje preduzetnika potrebno je da izmirite sve obaveze prema državi

Podnosi se registraciona prijava za brisanje I pored toga morate dobiti dva uverenja

Jedno je od poreske uprave, a drugo je od uprave javnih prihoda

Ta uverenja važe pet dana

Jako je bitan taj rok, jer nakon roka od pet dana, neće vam biti uvaženo gašenje I nećete moći da ugasite preduzetnika

Taksa koju treba da platite za gašenje je 1200 dinara, plus takse za dobijanje ta dva uverenja su još oko 1000 dinara

Sve ukupno to je oko 2200 dinara

Nakon gašenja, odnosno nakon dobijanja rešenja, vi morate da podnesete to rešenje poreskoj upravi

I za preduzetnike koji vode knjige, mora se predati još I završni račun

I vasa firma je uspešno ugašena

Hvala što ste gledali

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekom prijatelju kome je ovo zaista potrebno

Ćao

22 thoughts on “Zatvaranje preduzetnika”

 1. Poštovani,
  Zatvorio sam u APR preduzetničku radnju, međutim nije mi još uvek legla poslednja uplata na račun po prethodno izvršenoj usluzi i sada mi je APR automatski isključio račun.
  Da li postoji način da se ta uplata ipak realizuje?
  Hvala unpared

 2. Milane,
  Najpre, hvala za informacije i svaka pohvala i preporuka za sajt.

  Zanima me koliko ceo proces zaista traje u praksi u slucaju pausalnog preduzetnika, odnosno koliko dugo se ceka na svako od 2 uverenja.

  Hvala unapred!

 3. Milane,
  ukoliko želim da zatvorim paušalnu agenciju nakon manje od godinu dana poslovanja, da li sam i dalje u obavezi da izmirim doprinose koji su obračunati za čitavu godinu?

  Hvala unapred na odgovoru.

 4. Poštovanje Milane,

  ukoliko se zatvara preduzetnik paušalac mesec dana pre kraja kalendarske godine, promet mu se računa za prethodnih 12 meseci ili se gleda koliko meseci u kalendarskoj godini ima u momentu zatvaranja? Hvala unapred na odgovoru. Lep pozdrav,

 5. Postovani Milane,
  dobila sam ta dva uverenja od poreske uprave i uprave javnih prihoda, predala sam sve sto treba u APR. Sada cekam resenje. Usput sam na salteru poreske uprave pitala, da li treba jos nesto osim resenja o brisanju da im dostavim, sluzbenica je pocela da mi objasnjava da treba sa popunim prijavu elektronski ppdg1r, sa sertifikovanom licnom kartom. Da li sam ja u obavezi to da uradim?
  Hvala unapred.

 6. Postovani,ja sam otvorio str radnju pre 11.meseci,hocu da je zatvorim.zbog mnogih problema nisam ni krenuo sa radom uopste.sta ja trebam uraditi sada,kako.je zatvoriti.

  1. U samom snimku možete videti šta Vam treba, a svakako morate izmiriti sve obaveze prema državi da bi mogli to da uradite. Možete videti i na sajtu APR i preuzeti tačna dokumenta za zatvranje.

 7. Sta se desava sa pokretnom imovinom (teretno vozilo) posle zatvaranja firme privatnog preduzetnika…firma je bila korisnik vozila…… hvala

 8. Da li mora da se preda zavrsni racun kada je str uspesno zatvorena u junu, a pre toga je bila u stanju mirovanja godinu dana?

 9. Milane molila bih vas da mi kazete sta se dogadja s robom (lagerom)koja ostaje nakon zatvaranja radnje.a da naglasim da radnja nije u sis.pdv. Dali moram da placan jos nesto vezani za lager. Radi de STR.
  Hvala!

 10. Poštovani,
  suprug je preduzetnik pausalac i hteo bih da zatvori radnju i da se zaposli kod mene u firmu,moje pitanje:kada se odjavljuje sa pio i rfz i kada se prijavljuje kod mene,pre nego podnese prijavu za zatvaranje?

  1. Milan Trbojevic

   Odjavljuje se dan pre same prijave kod vas tj možete ga samo prijaviti i onda će on automatski da se odjavi i bitno je samo da promenite poresku prijavu kod preduzetnika da se sada vidi da je iz radnog odnosa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top