Subvencije za novozaposlene posle 01.01.2018.

Ako koristite subvencije za novozaposlene, pogledajte ovaj video i saznajte kako da dobijete povraćaj poreza i doprinosa i za decembar 2017.Nove informacije o subvencijama od 01.01.2018.Vaš poreski savetnik,#ft1p Milan Trbojević Transkript:Današnja tema je šta se dešava sa subvencijom za novozaposlene posle 01.01.2018.Ja sam Milan TrbojevićOsnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rsSubvencija za novozaposlene traje …

Subvencije za novozaposlene posle 01.01.2018. Saznaj više »

Transkript

Ako koristite subvencije za novozaposlene, pogledajte ovaj video i saznajte kako da dobijete povraćaj poreza i doprinosa i za decembar 2017.

Nove informacije o subvencijama od 01.01.2018.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je šta se dešava sa subvencijom za novozaposlene posle 01.01.2018.

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Subvencija za novozaposlene traje do 31.12.2017.

I to bukvalno znači samo za doprinose plaćene do tog datuma

Ukoliko, recimo, decembarsku zaradu isplatite u januaru, bilo to 1. januara ili 15. januara, za to nećete imati pravo za povraćaj poreza i doprinosa

Tu platu morate isplatiti sa 31.12. ili pre toga i za to možete dobiti povraćaj poreza i doprinosa

Što se tiče produžetka same subvencije, određena udruženja poslodavaca su to tražila od Vlade

Da li će se odobriti, ne znamo trenutno, ali svakako ćemo vas obavestiti ukoliko do toga dođe

Hvala što pratite FT1P

Vidimo se sledeći put

I podelite ovo nekome kome treba

Ćao

37 thoughts on “Subvencije za novozaposlene posle 01.01.2018.”

  1. S obzirom da je produzena subvencija za novozaposlene, da li za decembar 2017 i dxlhe vazi da porezi i doprinosi moraju biti placeni do 31.12.2017.?
   Hvala

 1. Postovanje,
  Da li nakon koriscenja te subvencije poslodavac ima obavezu da zadrzi radnika jos neko vreme ili zaposli novog u slucaju da se radni odnos prekine?

  1. Samo ne sme pasti broj zaposlenih ispod nivo koji je bio pre povećanja npr ako je bilo 2 radnika i za 3 se koristi subvencija onda taj 3 ode ili mu poslodavac da otkaz ništa nema obavezu posladavac ali ako padne ispod 2 zaposlena onda ima obavezu da vrati subvenciju koju je dobio.

 2. Jovana Tekijaski

  Da li u ovoj 2018 godini ima pravo na subvenciju 65% na poreze i doprinose I osnivac-preduzetnik I novozaposleno lice( ako otpocne delatnost u 2018 godini) ili samo novozaposleni?

  1. Može i određeno, ali onda traje subvencija samo dok traje taj ugovor i kada se produži ugovor ne može se koristi. Npr ugovor je na 3 meseca i produži se posle na još 6 meseci, subvencija važi samo za prva 3 meseca.

 3. Dragan Djurdjević

  Poštovani osnivač sam doo društva od 04.01.2018.g u kome sam u radnom odnosu,
  pre toga sam bio na evidenciji NSZ tačno 6 meseci i prmao naknadu, da li imam pravo na suivbenciju zarade.

  Unapred hvala,

 4. Dragan Djurdjević

  Poštovani, Molim za pojašnjenje, naime po članu 2 Uredbe o podsticaju zapošljavanja stoji na sajtu Poreske Uprave“ lice koje najmanje šest meseci bez prekida pre zapošljavanja nije bilo u radnom odnosu(u daljem tekstu: novozaposleno lice)“ – u mom slučaju za period 05.07.2017-03.01.2018 (šest meseci) zasto treba još jedan dan kada u Uredbi stoji najmanje šest meseci. Da li ispunjavam uslov za korišćenje subvencije.
  Napominjem da sam osnivač u radnom odnosu.

  S poštovanjem,

 5. Pozdrav, meni nisu isplatili (vratili) subvenciju još od juna 2017 godine? znači nisu mi isplatili 8 meseci a sve papire i uplate su izvršene na vreme? Bio sam kod mog referenta na Novom Beogradu on je nov i nema pojma šta treba da uradi ali je video sve podneske uredno zavedene i odradjene! kome da se obratim! Hvala

  1. Dokumentaciju radi poreska uprava, a isplatu trezor i tu negde se krije problem gde je zapelo proverite da li je poreska uradila svoj deo ako jeste onda uprava za trezor to treba da uplati.

 6. Poštovani,
  Da li se Zahtev za ostvarivanje prava na povraćaj dela plaćenih poreza i doprinosa za novozaposlena lica može podneti retroaktivno, odnosno za 2016 i 2017 god.
  Unapred hvala

  Perić Z

 7. Ukoliko poslodavac ima 5 radnika i na 6 radnika uzme olakšicu, posle zapošljavanja 6 radnika primi još 2 radnika i to na određeno vreme (za to dvoje ne koristi subvencije) nakon isteka rada na određeno radnici sporazumno raskidaju ugovor, da li poslodavac može prilikom zapošljavanja sledećeg radnika koji ispunjava sve uslove za subvencije koristi subvencije?

 8. Gospodine Milane da li od Vas može da se dobije još neki savet koji se tiče knjigovodstva, na primer oko PDV ili bilo čega vezanog za poslovanje knjigovodstvene agencije,
  Unapred hvala.

    1. Zanima me vaše mišljenje o predaji M4 obrasca, pošto ja imam klijente koji nisu još uvek isplatile porodilje, pošto se kasnilo od samog početka, da li da predam za radnike a kad se isplate porodiljska bolovanja predam posebno porodilje.
     Imam i slučaj da preuzimanjem klijenta proveravajći dokumentaciju da je prilikom obrčuna plata stavljana šifra za preduzetnika kao i za radnike. Da li da radim ispravku svih plata ili da samo prilokom sastavljanja M4 i M4-s obrasca time odvojim preduzetnika i rdnike.
     Hvala.

 9. Postovani Milane,

  Poslodavac je imao i koristio subveniciju za 1 radnika,koji je sporazumno raskinuo radni odnos(dakle direktor i taj radnik su bili u r.o. a sada je samo direktor).
  Da li ima pravo da privi novog radnika i prima za njega subvenciju- 65%?

 10. Postovanje, zaposleni je odjavljen 31/5/2018. Za tog zaposlenog smo ostvarivali povracaj 65% poreza i doprinosa. Zarada za mesec maj je isplacena 4/6/2018. U poreskoj nisu hteli da urade resenje za mesec maj jer zaposleni u trenutku isplate zarade nije bio na evidenciji croso kao nas zaposleni.
  Ako sam dobro razumela, mi smo platu trebali za maj da isplatimo 31/5, umesto 4/6 i tada bismo imali pravo, a ovako nemamo. Prema zakonu o radu, zarada se moze isplatiti najkasnije do kraja tekuceg za prethodni mesec. Objasnjenje Poreske mi je nelogicno. Kakve su nam mogucnosti za zalbu i povracaj ovih doprinosa i poreza. Hvala

  1. Nažalost poreska je upravu pošto se ovde ne gleda zakon o radu kada je u pitanju subvencije nego baš kako oni kažu morali ste to isplatiti posledneg dana sa odjavom da bi mogli za taj mesec imati odjavu.

 11. Poštovani Milane, meni je poreski inspektor (Niš) 18.8.2018 rekao da naše udruženje mora imati najmanje 2 novozaposlena radnika i da za jednog ne možemo koristiti subvenciju od 65%. Ukoliko pak, imamo najmanje 2 novozaposlena, onda možemo zahtevati povraćaj od 70%. Nisam siguran da je u pravu, molim Vas za pomoć.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top