Šta je to novo kod subvencija za novozaposlene?

Evo i najnovijih informacija o subvencijama za novozaposlene. Saznajte do kada traju i šta od olakšica možete ostvariti u narednom periodu Vaš poreski savetnik, #ft1p Milan Trbojević   Transkript: Današnja tema je šta je to novo kod subvencija za novozaposlene Ja sam Milan Trbojević Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs Najnovije je […]

Transkript

Evo i najnovijih informacija o subvencijama za novozaposlene. Saznajte do kada traju i šta od olakšica možete ostvariti u narednom periodu

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je šta je to novo kod subvencija za novozaposlene

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Najnovije je to da je subvencija produžena

Povraćaj od 65% od poreza i doprinosa za novozaposlene radnike je produžen i trajaće do 31.12.2019.

Svi koji su to do sada koristili, moćiće da nastave da koriste

Oni koji to nisu do sada koristili, moćiće da koriste pod istim uslovima kao i pre

Najbitniji uslov je da radnik bude 6 meseci i 1 dan, odnosno više od 6 meseci, na birou koji vam je radnik koji povećava broj zaposlenih

Hvala što pratite ft1p

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekome kome je korisno

Ćao

39 thoughts on “Šta je to novo kod subvencija za novozaposlene?”

 1. Tamara

  Da li ostvarujemo subvenciju od 75% ako prijavimo dva radnika u mesecu ,jednog 5-og a drugog 25-og i pritom ispunjavamo ostala dva uslova.Hvala

  1. Milan Trbojević

   Da ali ono što morate voditi računa je da ne tražiti 65% povraćaj za prvog radnika nego da sačekate drugog radnika i od trenutka kada ste primili drugog radnika onda možete tražiti 75% povraćaj poraza i doprinosa.

 2. Andrea

  Postovani,

  Interesuje me do kada imamo prava za subvencije, obzirom da su produzene, za radnika za kojeg je dobijena subvencija od maja 2017. ?

 3. Marko Milanovic
  Marko Milanovic

  Ovaj zakon je blagi uzas. Pre donosenja ovog zakona imao sam dva prijavljena radnika, a posle usvajanja zakona ta dva radnika moraju i dalje da budu prijavljeni na 100%, pa tek za treceg dobijam povlastice od 65%. Elem, ovim zakonom se, po mom misljenju, primoravaju oni koji su godinama stetili drzavu i sve nas i nisu imali niti jednog prijavljenog, da prijave radnike i da se tako smanji broj nezaposlenih. Znaci nas, uredne platise i savesne ljude i dalje deri, a pomazi onog ko je bio “lopov” i zavlacio ruke u svaciji dzep.
  Interesuje me, kada ce normalan covek i poslodavac biti zasticen od strane drzave?!?

 4. Milos

  Postovani,

  Radnik je uposljen pocetkom 2017, u vezi ove subvencije nisam znao. Da li mogu da trazim povracaj od 65% sada ?

   1. Milos

    Postovani Milane,

    Hvala Vam na brzom odgovoru.

    Malo sam zbunjen oko ovoga pa bih Vam postavio jos jedno pitanje.

    31 mart 2014 – imao sam uposlenih 4 radnika.
    31 oktobar 2015 – imao sam uposlenih 2 radnika.

    Trenutno imam uposlenih 3 radnika, uskoro cu prijaviti jos jednog radnika sto znaci 4 radnika.
    Da li imam pravo da trazim za 3 radnika koji je uposlen i 4 radnika koji ce biti uskoro uposljen povracaj od 75% (oba radnika su bila duze od 6 meseci na biro rada) ?

    Malo sam zbunjen posto imam 2 datuma, ako sam dobro razumeo za 2 radnika bitan je samo datum broj uposlenih 31 oktobar 2015 godine.

    Hvala puno !

    1. Milan Trbojević

     Tako je možete izabrati praktično datum koji Vam odgovara i ukoliko se na taj datum poveća broj radnika za sve te nove radnike možete tražiti povraćaj od 65% od poreza i doprinosa.

 5. Milinko

  Postovanje Milane,
  Mozete li mi molim Vas reci posle koliko vremena od datuma podnosenja prijave drzava isplacuje povracaj poreza? Okvirno naravno ( 2 – 3 nedelje, 2 – 3 meseca?).

 6. Srdjan

  Postovani Milane, zanima me o subvencijama za preduzetnike osnovane u 2018 godini kada ce moci da pocnu da koriste poreska oslobodjenja?

 7. snezana

  Pozdrav, zanima me da li novootvorene firme, otvoren DOO u 2018. ima pravo na neke subvencije il povracaj poreza za svoje novozaposlene?

 8. Rade

  Postovani,
  dakle ovako, ako zaposlim dva radnika A i B,
  da li dobijam povracaj od 65% za radnika A, i povracaj 65% za radnika B,
  ili je za oba radnika povracaj 65%

 9. Ninoslav

  Pre nedelju dana sam otvorio preduzetnicku radnju. Ako sada zaposlim dva radnika kada cu imati pravo da trazim subvenciju? Koliko dugo trebaju raditi kod mene da bih dobio novac sa zavoda?

  1. Milan Trbojević

   Imate pravo da tražite subvenciju i možete da je koristite do 31.12.2019 to je ovu subvenciju, a ako hoćete da dobijete novac od NSZ za to zapošljavanje prvo spremite kod njih predate dokumentaciju i ako dobijete onda ih zapošljavate i moraju biti godinu dana prijavljeni kod Vas.

 10. Marko

  Postovani moj otac puni 61 god sada u septembru , treba da radi jos 1god da bi posle primao novac od biroa . Kada bi ga neko sada zaposlio i povuko sa biroa rada da li dobija ta firma subvenciju. Unapred hvala

  1. Milan Trbojević

   Dobija ako ispunjava uslove koje smo naveli u video snimku kako taj zaposleni tj Vaš otac tako i ta firma da je on novozaposleni radnik, a otac treba da ima više od 6 meseci prijavu na birou.

 11. Nada

  Postovani,

  stigla su mi resenja o.povracaju novca od subvencije. Od tada je proslo vise od 15 dana anovac jos nije legao na racun firme. Do sada bi uvek legao do 15 dana od dobijanja resenja.
  Da li trenutno inace kasne ili to ima veze sa tim sto je firma u trenutnom prekidu obavljanja delatnosti.

  Hvala,
  Nada

 12. Nada

  Cula sam sinoc da je to zato sto je sezona odmora pa uvek leti kasne sa uplatama.
  Hvala Vam! 🙂

 13. jelena

  od osnivanja firme jun 2015 odine imam 7 zaposlenih. Trenutno koristim za 3 zaposlena subvencije od 65%.Proslog meseca sam zaposlila jos jednog radnika koji nije na subvenciji, tako da sam imala 8 zaposlenih. Ovog meseca mi jedan radnik odlazi (nije na subvenciji) pa cu opet imati 7 zaposlenih. Dali i dalje ostvarujem pravo na povracaj za 3 radnika?

 14. ZS

  Milane,
  molim za pojasnjenje sledece situacije:
  ako registrujem d.o.o. i odmah po osnivanju imam dvoje zaposlenih (sebe i suprugu koji smo duze od 6 meseci na birou) da li imam pravo na povracaj doprinosa o kome je rec? Da li se oboje racunamo kao novozaposleni u okviru ovog propisa?
  Veliki pozdrav

 15. ZS

  Hvala na brzom odgovoru! Bicu slobodan da vas podsetim na ovu temu sredinom oktobra da proverimo da li funkcionise u praksi 🙂
  Svako dobro!

Vaš komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top