Kako da platim porez na rate?

Ukoliko imate dugovanje prema državi u vidu PDV-a, poreza na dobit, doprinosa ili sličnog, možete pogledati video i saznati kako može da se plati taj porez na rate.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je kako da platim porez na rate

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Često pitanje je može li se porez platiti na rate

Bez obzira za šta imate dug, bio to PDV, porez na dobit ili neki doprinosi, možete to platiti sve na rate

Najčešće to biva kad paušalci dobiju nova rešenja, kao što je sada i traže sve te doprinose i porez da plate na rate

Da biste platili to na rate, morate podneti zahtev poreskoj upravi i platiti taksu od 820 din

Poreska uprava će vam doneti rešenje u kome dobijate tačan broj rata koji može biti maksimalno do 60 i dinamiku plaćanja

Bitno je da uz plaćanje rata morate plaćati i tekuće obaveze redovno

Inače, u suprotnom, biće vam ukinute rate i sve ćete morati da platite od jednom

Ukoliko je vaš dug do milion i po dinara, bez obzira da li ste DOO ili preduzetnik, rate dobijate bez ikakave dodatne garancije ili hipoteke

Hvala što ste gledali

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekome kome je korisno

Ćao

 

About author View all posts Author website

Milan Trbojević

Sajber knjigovođa i poreski savetnik, specijalizovan za IT preduzetnike. Osnivač je i vlasnik sajber Knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač je ovog bloga. Angažovan je kao poreski savetnik za IT delatnost u ICT hub-u gde pomaže preduzetnicima i prevazilaženju biroktraskih prepreka. Angažovan u IT zajednici i specijalizovan za Startup kompanije i pronalaženja modela poslovanja u Srbiji.

20 CommentsLeave a comment

 • Zdravo,

  Stiglo mi je rešenje za 2017. godinu, delatnost 6201. Dug mi je oko 300000 dinara.
  Interesuje me da li bih ja mogao dug da platim iz dva dela, sada (novembar) 250000, i sledećeg meseca jos 50000.

  Pošto ne bih isplatio sve u roku o 15 dana koji je na rešenju, interesuje me kolika bi mi bila kamata na ovaj dug od 50000, i kako se to obračunava.

  Hvala Unapred

   
 • Stiglo mi je rešenje za 2017. godinu, i kada sam pokušao da preko ebanking aplikacije uplatim dug, izašla mi je greška za poziv na broj, da ne odgovara modelu 97.
  Šta da radim, da pustim nalog tako?
  Broj sam proverio 10 puta, lepo je prekucan.

  Hvala

   
 • Stiglo mi je resenje za 2017. Osnovao sam preduzetnicku radnju u junu.
  Ukoliko podnesem zahtev poreskoj upravi za placanje na rate da li mogu da ocekujem da bude odobreno s obzirom da je iznos ne veci od 80 000?
  Koji je rok za podnosenje zahteva?

   
 • Dobar dan,
  Potpisala sam reprogram u decembru 2015 godine. Dug je bio za preduzetnicku radnju koja je zatvorena u julu 2014 godine, kada sam operisana od karcinoma. Posto para nije bilo, nisam bila u mogucnosti da placam rate.
  Sada sam otisla u starosnu penziju,pocinjem da je primam u aprilu.
  Da li imam prava sada na neke pogodnosti,posto mi je reprogram ukinut.
  Zahvaljujem se unapred,pozdrav Mila

   
 • Postovani,

  Da li je moguce i porez na kapitalnu dobit platiti na rate?

  Hvala Vam,

  Silvija Mijajlovic Ruzic

   
  • Da uvek je moguće platiti nešto na rate samo je prvo bitno da nastane obaveza za to i onda se traži reprogram pa zavisno od iznosa ide na koliko će ići rata i da li treba obezveđenje.

    
 • Dobio sam reprogram poreskog duga na 40 rata i prva dospeva 05.09.2018. , na rešenju imam poziv na broj i broj racuna za svaku stavku koju je potrebno uplatiiti , NE ZNAM kako da obracunam kamatu na preostali deo duga i na koji racun i sa kojim pozivom na broj to uplacujem.
  Molim Vas za savet i pomoc
  Hvala!

   
 • Poštovani, hteo bih da stavim preduzetničku radnju na mirovanje, ali imam poreski dug do 100.000. Zanima me da li bi mogao istovremeno da podnesem zahtev za mirovanje i zahtev za odlaganje poreskog duga i dug plaćam na rate? Hvala unapred na odgovoru.

   
 • Predala sam zahtev 27.09.2018.za reprogram.Interesuje me da li bih mogla da otvorim firmu na svoje ime ili moram da cekam da mi stigne resenje prvo o reprogramu da tek onda da otvorim?Hvala unapred

   
 • Postovani,pausalnu radnju sam stavila u mirovanje I odobren mi je reprogram duga za porez I doprinose. Od poreske sam dobila resenje o broju rata I brojeve racuna za scaku ratu.
  Ja to redovno placam,ali da li postoji neka kamata koja se obracinava na taj dug koji placam na rate,ili ne,I kako nju da platim.

   
  • Za kamatu možete jedino pratiti listing pošto Vam oni u rešenju nju ne obračunaju dobro ili plaćajte malo više svaku ratu i uvek ćete imati pretplatu, ali najbolje je proveriti listing.

    
 • usao sam u reprogram na 60 rata uplatio sam 36 rata a onda su me iybacili iy reprograma jer nisam placao kamatu Uradili su mi novi reprogram ali je dug umesto 216000 sada 36000 sta sada da radin pozdrav

   

Ostavite komentar

Loading...