Najbolji oblik firme za online i freelance poslovanje

Kroz ovu epizodu Webinariuma pokušaćemo dati detaljnija objašnjenja koji je to oblik firme najbolji ukoliko neko ko se bavi freelance poslom želi da otvori firmu.Vaš poreski savetnik,#ft1p Milan Trbojević

Transkript

Kroz ovu epizodu Webinariuma pokušaćemo dati detaljnija objašnjenja koji je to oblik firme najbolji ukoliko neko ko se bavi freelance poslom želi da otvori firmu.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

13 thoughts on “Najbolji oblik firme za online i freelance poslovanje”

 1. Da li je obavezna fiskalna kasa za DOO, ako na primer DOO firma radi sa fizickim licima, tj prodaje im online uslugu da mogu da se reklamiraju na sajtu? npr da okace neki oglas?

 2. ukoliko sam na racun pausalno oporezovane firme dobio uplatu sa upwork kako da banci opravdam devizni priliv. kada radite preko upwork nije vam poznat identitet krajnjeg korisnika usluge

 3. Pod kojom sifrom treba da se registrujem ako su mi pretezna delatnost Google Adense, Amazon i ostale affiliate i oglasivacke mreze? Da li su te delatnosti oslobodjene fiskalne kase i da li se mogu pausalno oporezovati? Isto tako, da li moram imati istaknuto radno vreme, reklamaciju i slicno ako ne radim sa fizickim licima?

  Hvala unapred.

  1. Može da ode pod delatnost web portala to je šifra delatnost i ta šifra može paušalno e sada pitanje je da li inspekcija kada bi došla pustila da to bude paušalno pošto je po suštini to što radiš podveden pod deo reklama što nije dozvoljeno paušal.

   1. Dobar dan, danas u poreskoj su rekli da ne mogu da budem pausalac pod sifre 6312 – Programiranje. Jel imate informacije oko toga ? Ja radim u stvari consulting i programiranja.

    Hvala

 4. Mislim da je povlacenje na racun s Upworka $30, a na PayPal $1 + PayPal troskovi, tako da se PayPal verovatno isplati iako je jedan korak vise u procesu.

 5. Blizi se kraj godine i valja svoditi racune, stoga i pitanje. Tokom godine sam (pausalna agencija) od pruzenih usluga imao devizne prihode i te devize i dalje stoje na deviznom racunu i sad postoji dilema da li ih menjati i podizati ili ostaviti na deviznom racunu. Pitanje: ako te devize razmenim sledece godine (2018) da li ce onda taj „prihod“ na dinarskom racunu od menjackih poslova uci u poslovne prihode na 2018 godinu, ka limitu od 6mil? Hvala

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top