Koje su to novosti kod porodiljskog bolovanja?

Saznajte koje su to izmene u zakonu vezane za porodiljsko bolovanje. Procedura za ispaltu naknade porodiljama je znatno uprošćena od 01.07.2018.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je koje su to novosti kod porodiljskog bolovanja

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Najveća novost je da je u izmeni zakona došlo do toga da će od 01.07.2018. isplata porodiljama biti direktno iz budžeta

To konkretno znači da poslodavac više neće uplaćivati, pa će mu se refundirati novac nazad, nego kada se preda dokumentacija za porodiljsko biće direktna isplata porodilji bez da će poslodavac imati bilo šta sa time

Više detalja i načine kako će taj postupak ceo izgledati saznaćemo u narednom periodu, tako da pratite ft1p

Čim bude bilo objavljeno, objasnićemo sve detalje

Hvala što pratite ft1p

Podelite ovo nekome kome je korisno

Vidimo se

Ćao

 

About author View all posts Author website

Milan Trbojević

Sajber knjigovođa i poreski savetnik, specijalizovan za IT preduzetnike. Osnivač je i vlasnik sajber Knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač je ovog bloga. Angažovan je kao poreski savetnik za IT delatnost u ICT hub-u gde pomaže preduzetnicima i prevazilaženju biroktraskih prepreka. Angažovan u IT zajednici i specijalizovan za Startup kompanije i pronalaženja modela poslovanja u Srbiji.

9 CommentsLeave a comment

 • Poštovani Milane,
  imam jedno pitanje. Predala sam zahtev za mirovanje radnje zbog trudničkog bolovanja u APRu pre dva dana, ali na njihovom sajtu i dalje stoji „status obveznika : Aktivan“.
  Da li možete da mi pojasnite šta zapravo taj status znači i kakav bi trebao da bude u slučaju da je radnja u mirovanju?

  Srdačan pozdrav,
  Hvala

   
 • Postovani, da li postotoji mogucnost da na nekom sajtu proverim kad ce mi biti isplata za trudnicko za mart 2018.?

   
 • Postovani Milane,

  Radim u firmi koja (za divno cudo) ispunjava sve svoje obaveze prema zaposlenima na vreme i plan je bio da mi naknadu dok sam na porodiljskom odsusutvu isplacuju oni (firma) istovremeno kada je i njima plata. Medjutim, stupanjem novog zakona na snagu, koliko sam shvatila, naknada ce se isplacivati direktno na moj racun sto mi ne odgovara jer ce kasniti kao i sve sto drzava isplacuje. Da li postoji sansa da dobijam naknadu istovremeno kada i moje kolege koje rade dobiju platu? Hvala unapred

   
  • Nažalost mislim da neće moći to da bude tako, ali ne znam kako će u praksi izgledati sprovođenje tog zakona. Mislim po ovome kako je napisano da neće moći tako nego da će morati da ide od države.

    
   • Nije mi jasno kako ce na taj nacin drzava da zastiti porodilje kada resenje o porodiljskom(kada I krece isplata naknade) znaju da izdaju I po 4,5 meseci nakon porodjaja.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...