Osnivanje firme obaveze i potrebna dokumentacija

Kako osnovati firmu u Srbiji? Koliko to sve košta? Koliko traje proces otvaranja? Koji je oblik najbolji? Pogledajte u ovom video snimku gostovanja kod Dimitrija Ostojića – Default design u #BusinessBOX.Vaš poreski savetnik,#ft1p Milan Trbojević 

Transkript

Kako osnovati firmu u Srbiji? Koliko to sve košta? Koliko traje proces otvaranja? Koji je oblik najbolji? Pogledajte u ovom video snimku gostovanja kod Dimitrija OstojićaDefault design u #BusinessBOX.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

6 thoughts on “Osnivanje firme obaveze i potrebna dokumentacija”

  1. Domaća IT firma radi za ino partnera softver ali po konsultantskom ugovoru u kome u uslovima plaćanja stoji „Klijent će konsultantu platiti iznos od XY EUR po radnom satu neto za izvršene usluge“

    Da li srpska firma (d.o.o. u sistemu PDV) plaća ili ne PDV na izvezene usluge?

    Ustvari, ino partner sada nakon potpisivanja ugovora zahteva da mu šaljemo fakture na kojima je naznačeno „VAT Reverse Charged.“, da li plaćamo u Srbiji PDV na izvezene usluge?

  2. A ovo “VAT Reverse Charged.” što nam traže da stavljamo na fakturu, ja bih rekao da to ino partnera oslobađa od PDV u njihovoj zemlji, pa ko onda plaća PDV, naručilac ili izvođač?

    Šta uopšte znači t“VAT Reverse Charged.”

    1. To oni mogu do dobiju odbitak PDV ako ga ima, a pošto ga nema neće moći da dobiju odbitak ili povraćaj. Nisam se susretao da su to tražili da se naglasi na fakturi ino kupci, ali svakako je to povraćaj ili odbitak PDV.

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top