Kako firma može da koristi paypal?

Ako radite sa inostranstvom sigurno ste čuli za Paypal. Pogledajte video i saznajte kako firma može da koristi paypal kao vid transfera novca u Srbiji.Vaš poreski savetnik,#ft1p Milan Trbojević Transkript:Današnja tema je kako firma može da koristi PaypalJa sam Milan TrbojevićOsnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rsBilo da ste preduzetnik ili DOO ili bilo …

Kako firma može da koristi paypal? Saznaj više »

Transkript

Ako radite sa inostranstvom sigurno ste čuli za Paypal. Pogledajte video i saznajte kako firma može da koristi paypal kao vid transfera novca u Srbiji.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je kako firma može da koristi Paypal

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Bilo da ste preduzetnik ili DOO ili bilo koji drugi oblik firme dozvoljeno vam je da koristite Paypal

Paypal posmatrate nešto kao virtuelni devizni račun

Samim tim on ima ista svojstva kao devizni račun

Paypal morate otvoriti pre svega sa podacima firme, poslovni nalog

Morate imati Visa karticu sa kojom možete da povežete banku sa vašim Paypal nalogom

I onda može on apsolutno da se ponaša kao i devizni račun

Na Paypal možete primati uplate, plaćati sa njega, držati sredstva na Paypal-u ili ih povlačiti na stvarni devizni račun

To je stvar vašeg izbora

Ne postoje nikakva ograničenja da vi plaćate neke svoje dobavljače, recimo Facebook oglašavanje ili neke slične troškove sa Paypal-a

Ono što je ograničenje je da vam domaća fizička ili pravna lica uplaćuju na taj Paypal, to nije dozvoljeno, ostalo jeste

Provizije koje vam naplaćuje Paypal za transakcije ili povlačenje novca se takođe mogu knjižiti i priznavati kao trošak, isto je kao provizija banke

Hvala što ste gledali

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekome kome je korisno

Ćao

 

 

25 thoughts on “Kako firma može da koristi paypal?”

 1. Pozdrav, da li ista pravila za paypal vaze i za payoneer (bez kartice, samo za naplatu i transfer novca na devizni racun)?

   1. Preduzetnik p

    Odlicna informacija, hvala puno!

    Posto sam pausalac 6201 i koliko vidim Paypal i Payoneer se mogu jednako koristiti, da li mi je dozvoljeno da od Payoneera dobijem njihovu karticu i kao takvu je koristim kod nas za placanja i podizanje novca na bankomatima?

    Da li bi se to tretiralo kao da devizama placam domacim licima ili ne, posto znam da je zabranjeno vrsiti placanja nasim licima preko Paypal-a?

    Iskreno, razlog zasto razmisljam da predjem sa Paypala na Payoneer su neverovatno visoke stope konverzije USD => EUR na Paypal-u (posto novac primam sa Upwork-a). Primer da sam na zadnje dve uplate sa Paypal-a na karticu izgubio skoro 80 eur samo na konverziji! U trenutku pisanja komentara je odnos USD => EUR bio ~0.85, dok je na Paypal-u odnos ~0.81-0.82.

    Hvala puno

    P.S. Iskreno ne znam da li trenutno postoji azurniji blog sa vise informacija o preduzetnistvu uopste! Sve pohvale

 2. Da li to znaci da ja ako imam svoju agenciju i oporezovan sam pausalno, mogu da saljem novac sa paypala na devizni racun agencije? Pitam jer radim preko online platformi za freelancing i nemam direktne uplate od strane klijenata na racun, nego bi se sve odvijalo putem: online platforma – paypal- racun agencije. Da li je to dozvoljeno i kako bi onda inspekcija uopste imala uvid u to sta sam ja radio ako se slanjem novca sa freelance sajta na paypal vec gubi informacija o izvoru tog novca. Nadam se da sam bio precizan. Hvala na odgovoru

   1. Hvala puno. Jos me zanima da li ja fakturisem uplate novca na paypal i ako to radim da li treba da fakturisem i povlacenje istog novca sa paypala na devizni racun firme?

    Takodje ako fakturisem uplatu na paypal da li treba da se navede Transaction ID ili nesto posebno na sta treba da obratim paznju?

    1. Fakturišeš uplate novca na PP i možeš kada ti želiš da povlačiš na devizni. Fakturišeš na onog koji jeste uplatio na PP i svi podaci kao da je uplatio na devizni ništa dodatno nije potrebno.

 3. Kako povlacite novce sa Paypala na racun firme? Pitao sam u banci i kazu mi da ako otvorim Visa elektron na firmu, ne mogu sa nje podizati/prebacivati novac, odn. ne mogu ga pretvoriti u dinare da ga mogu knjiziti. Paypal nudi samo prebacivanje novca na Visa karticu. Imam svoju privatnu Visa karticu, ali nije na ime firme.

  1. FIrmina karticom i ona samo služi kao posrednik to direktno legne na devizni račun. Banke čije kartice rade za firme su Unikrednit, Raiifazen banka, Erste banke i moguće još neke ali sa ovima sam ja imao kontakt.

 4. Povratni ping: Kako napraviti fakturu kada radiš za Upwork? – FT1P

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top