Izveštaj zavoda za statistiku

Izveštaj zavoda za statistiku odnosno ovih dana ako ste dobili nešto što se zove “Kvartalno strukturno istraživanje o poslovanju privrednih društava“,  nemojte da se iznenadite, pogledajte video i saznajte Vaš poreski savetnik, #ft1p Milan Trbojević Transkript: Današnja tema je Izveštaj zavoda za statistiku Ja sam Milan Trbojević, osnivač sam knigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga […]

Transkript

Izveštaj zavoda za statistiku odnosno ovih dana ako ste dobili nešto što se zove “Kvartalno strukturno istraživanje o poslovanju privrednih društava“,  nemojte da se iznenadite, pogledajte video i saznajte

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

Transkript:

Današnja tema je Izveštaj zavoda za statistiku

Ja sam Milan Trbojević, osnivač sam knigovodstva Knjiški moljac

i pokretač bloga ft1p.rs.

Ukoliko Vam je nešto slično od ovih papira stiglo danas, odnosno ovih dana ako ste dobili nešto što se zove “Kvartalno strukturno istraživanje o poslovanju privrednih društava“,  nemojte da se iznenadite, to je izveštaj zavoda za statistiku.

Ono što je tu jako bitno je da ovo morate popuniti; prosto pročitajte prvu stranu koja Vam je stigla kao dopis gde Vam piše da možete da popunite ovo u papiru i vratite poštom; tačno Vam je naznačeno gde,

ili postoji aplikacija gde to možete da uradite elektronski.

Ovaj izveštaj je obavezan da se popuni, videćete dole da Vas pozivaju na tačne članove zakona. Nemojte ništa da se prepadnete, neće Vas niko kontrolisati zbog toga i slično, ali ovaj statistički podatak morate popuniti.

Ono što ja vidim je da je počelo da stiže firmama  koje su DOO i čija šifra delatnosti počinje sa 6, kao npr. računarsko programiranje; nama je za jedno desetak klijenata ovo stiglo.

Meni lično je stiglo za firmu Knjiški moljac pošto i ona počinje sa 6 gde su knjigovodstvene agencije,

tako da nemojte da budete iznenađeni, sigurno ćete cele ove godine dobijati izveštaj gde morate da prikažete to. Videćete da  nije ništa posebno, imate drugi deo papira gde popunjavate koliki su Vam bili prihodi po mesecima i slični podaci i to možete proslediti svom knjigovodji da Vam pomogne u popunjavanju.

Ono što je jako bitno je da ovo možete da uradite elektronski. Sigurno ćete cele godine ovo popunjavati, tako da, ne brinite se, nije ništa strašno.

Ako ste dobili ovako nešto napišite dole u komentaru, prosto da vidimo koja je šifra delatnosti i šta je to dobilo ili ako ne možete da podelite više podataka napišite samo da ste dobili.

Hvala što ste gledali, vidimo se sledeći put!

Podelite ovo nekome kome je korisno,

ćao!

1 thought on “Izveštaj zavoda za statistiku”

Vaš komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top