Godišnji porez na dohodak 2020

Približava se rok za godišnji porez na dohodak građana zanima vas koliki je limit pogledajte ostatak videa

Transkript

Ja sam Milan Trbojević osnivač sam knjigovodstva knjiški moljac

i pokretač bloga ft1p.rs

Izašao je novi limit za godišnji porez na dohodak građana za 2020.

Ovde možete da vidite koliki je taj  limit.

Ukoliko ste iznad tog limita vi ste  obavezni da predate tu poresku prijavu.

Ukoliko ste ispod ne morate da predate poresku prijavu jako bitno stvar šta ulazi uopšte u taj limit a šta ne ulazi ulazi vaša plata ,ukoliko imate neki ugovor o delu ,ulazi dobiti ali preduzetnika dobit kod DOO ne ulazi ono što se često meša takođe šta ne ulazi kod paušalca ne ulazi vas promet nego samo osnovica po rešenju i to pitanje dobijam baš ,baš puno i jednostavno samo osnovica ne i Vaš promet.

Ono što je to jako bitno rok je do 15.Maja to jeste ove godine taj rok se pomera na 17,Maj do tada mora da se preda može se predati elektronski preko e poreza ili u papiru slanjem obrazac ppdg-2r na adresu poreske uprave i kad dobijete rešenje imate rok od 15 dana da platite to.

Ukoliko vas još nešto zanima oko ovoga pišite dole u komentarima ukoliko imate prijatelja koji pretpostavljate treba da prati tagujte ga obavezno u komentaru ili ga označite i hvala vam što ste gledali podelite ovo nekome kome korisno vidimo se sledeći put ćao.

5 thoughts on “Godišnji porez na dohodak 2020”

 1. Poštovani,
  Šta se dešava sa Zakonskom obavezom podnosenja prepisa arhivske knjige u skladu sa novim zakonom o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti.
  Kakva je ovo sad obaveza?
  Pozdrav!!!

  1. Milan Trbojević

   Da postoji ta obaveza najbolje idite na istorijskih arhiv grada Beograda i videćete detaljno upustvo o tome, a rok je pomeren sa 30.04 do kraja godine što se takođe može videti na sajtu. Preduzetnici ne trebaju ovo da rade.

 2. Jelena Dimitrijevic

  Zdravo! Imam pitanje vezano za obračun poreza na dohodak građana, kod paušalca na koju osnovicu po rešenju se tačno misli, osnovica doprinosa ili?

 3. Zdravo Milane,

  hvala na korisnim informacijama. Jedna zackoljica koja me zanima ovde jesu olaksice koje imaju svi oni koji su presli sa preduzetnika na ugovor o radu prethodne godine. Koliko sam razumeo, godisnji neto iz ugovora sa sabira sa osnovicom za mesece koliko smo bili preduzetnici (pausalci) i to cini konacni oporezivi iznos. Medjutim ostaje pitanje tih olaksica, da li se racunaju i kako?

  Pozdrav

Vaš komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top