Da li se paušal ukida od 01.01.2019.

Evo i odgovora na često postavljano pitanje da li se paušal ukida od 01.01.2019. Pogledajte video i saznajte o kakvim izmenama je reč. Vaš poreski savetnik, #ft1p Milan Trbojević   Transkript: Današnja tema je da li se paušal ukida od 01.01.2019. Ja sam Milan Trbojević Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs Paušal […]

Transkript

Evo i odgovora na često postavljano pitanje da li se paušal ukida od 01.01.2019. Pogledajte video i saznajte o kakvim izmenama je reč.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je da li se paušal ukida od 01.01.2019.

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Paušal se ne ukida od 01.01.2019.

Ako ste čuli ovu informaciju, ona je pogrešna

Od 01.01. ukida se prosto knjigovodstvo što je bilo bitno za one koji vode knjige, odnosno za one koji su samooporezivanje i lična zarada i ostaje jedino mogućnost vođenja dvojnog knjigovodstva

Tako da će preduzetnici koji su vodili knjige imati slično knjigovodstvo, odnosno isto, kao doo

Što se tiče paušala, kod njega se ništa ne menja

Hvala što ste gledali

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekome kome je korisno

Ćao

8 thoughts on “Da li se paušal ukida od 01.01.2019.”

 1. Šon

  Poštovani Milane, nisam uspeo da pronadjem informaciju.
  Da li limit za podizanje novca za pausalce od 150.000 dnevno bez pravdanja važi samo za keš podizanja ili i za transfere na licni tekući račun preduzetnika.
  Možemo li slobodno da prebacujemo veće sume u jednom danu preko šifri 266 na tekući bez pravdanja kao paušalci. I šta navesti prilikom isplate novca, mat troskovi?

 2. Vlada

  Pozdrav Milane,

  Hvala jos jednom na ovim informacijama i razjasnjenjima 🙂
  Jedno offtopic pitanje mada vezano za pausal:

  Da li se suma primljena preko Paypal-a mora prebacivati na devizni u tom obliku i u trenutku pristizanja na PP (dakle bas ta tacna suma i bas taj dan)?

  Ili moze da se saceka neki period pa da se onda na devizni ovde prebaci objedinjena suma – recimo na svakih mesec dana ? Da li uopste tu postoje neke specificne odrednice u smislu da PP racun firme treba ili ne treba da se “reflektuje” u domacem deviznom?

  Hvala

 3. Laza

  Postovani Milane,

  u banci sam dobio informaciju da je druga opcija za podizanje deviza sa racuna firme (prva je naravno prodaja deviza) zahtev za akontaciju za sluzbeni put. S obzirom da pausalci placaju pausalno utvrdjen porez i ne pravdaju troskove, da li oni mogu da podizu novac na ovaj nacin? Da li postoji neki limit koliko se moze novca podici na ovaj nacin?
  Hvala

  1. Milan Trbojević

   Mogu ali samo ako stvarno imaju službeno putovanje, zato što službeno putovanje preko određenog iznosa podleže poreze koji se dodatno plaća bez obzira da li si paušalac ili ne. Tako da ako imate stvarno službeno putovanje možete podići devize.

 4. Zoran

  Poštovani Milane,
  Imam STR i do sada sam sam vodio knjige prostim knjigovodstvom, nisam u sistemu PDV-a, da li od nove godine ne mogu više sam sebi voditi knjige čak i ako pređem na dvojno knjigovodstvo?

Vaš komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top