Da li kada probijem 6 miliona dinara odmah ulazim u PDV?

Evo i odgovora na pitanje šta se dešava kada pređete promet od 6 miliona dinara. Šta je potrebno da uradite i na šta treba da pazite saznajte u videu.

Vaš poreski savetnik,

#ft1p Milan Trbojević

 

Transkript:

Današnja tema je da li kada probijem 6 miliona dinara odmah ulazim u PDV

Ja sam Milan Trbojević

Osnivač sam knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač bloga ft1p.rs

Kada probijete 6 miliona, ono što je sigurno, niste više paušalac i sve te pogodnosti ste izgubili

Imate pravo da birate jednu od dve opcije

Samooporezivanje ili lična zarada

Preporučujem da izaberete ličnu zaradu

Time što ste probili 6 miliona, niste automatski ušli u PDV

Da biste ušli u PDV, vi morate imati promet od 8 miliona dinara domaćeg prometa, ali se on gleda u sklopu 12 meseci bilo kojih, dok za paušal tih 6 miliona se gleda kalendarski

Tako da, kada probijete 6 miliona dinara niste automatski ušli u PDV

Hvala što ste gledali

Vidimo se sledeći put

Podelite ovo nekome kome je korisno

Ćao

 

About author View all posts Author website

Milan Trbojević

Sajber knjigovođa i poreski savetnik, specijalizovan za IT preduzetnike. Osnivač je i vlasnik sajber Knjigovodstva Knjiški moljac i pokretač je ovog bloga. Angažovan je kao poreski savetnik za IT delatnost u ICT hub-u gde pomaže preduzetnicima i prevazilaženju biroktraskih prepreka. Angažovan u IT zajednici i specijalizovan za Startup kompanije i pronalaženja modela poslovanja u Srbiji.

3 CommentsLeave a comment

  • Šta se dešava kada paušalac “slučajno” probije godišnji limit od 6 miliona za neki manji iznos, dok naplaćuje zaostala potraživanja, dok je već u mirovanju (i nema nameru da nastavi poslovanje)? Da li za razliku prijavljuje PDV i plati ga, ili treba još nešto da obavi?

     
    • “slučajno” ili “namerno” svejedno je npr ako naplaćujte potraživanje iz ranijih godina to ulazi u promet prethodnih godina tj gleda se kada je faktura izdata ne kada je upalćeno. Kada se probije paušal ne ulazi se u PDV, ali ako je u mirovanju on je pre mirovanja probio paušal izdavanje fakture pa tada prijavljuje šta već treba.

       

Ostavite komentar

Loading...